1e Haagse Hedendaagse kunstmarkt in Bezuidenhout geslaagd

1e Haagse Hedendaagse kunstmarkt, voor de 2e keer georganiseerd door Art&Jazz.

Op zaterdag 20 augustus 2016 was het zo ver: de marktkramen stonden klaar voor de 2e editie van de 1e Haagse Hedendaagse op de Marialaan in Bezuidenhout. De bewoners hadden hun auto’s elders geparkeerd en de straat was er klaar voor. Vanaf 9 uur druppelden de kunstenaars binnen die aan deze markt deelnamen. KunstPost was aanwezig met 4 kramen: Hierin was werk te zien van Barbara Gelcich, Marjoline de la Haye, Babs Heutink – van Leeuwen en Roza Bahrami, natuurlijk was ook de KunstPost info stand aanwezig.

Het weer was zonnig en droog maar  er waren zo nu en dan harde windvlagen. Hierdoor zijn er helaas een paar kunstwerken gesneuveld. De sfeer was vrolijk, gemoedelijk en rustig. Op de ca. 50 kramen was heel uiteenlopende kunst te koop, dus voor ieder wat wils. Van schilderijen tot bronzen beelden. Van glazen schalen tot heel bijzondere meubels en nog veel meer.

Op het gazon in de midden berm stond een cateraar met heerlijk belegde broodjes en andere versnaperingen. Art & Jazz maakte haar naam waar door naast kunst ook Jazz muziek een podium te  bieden. Er waren optredens van verschillende jazz bandjes.

Marcel Bourret heeft tijdens zijn wandeling over de markt foto’s gemaakt. Hij veltelt: ‘De kunstenaars waren allemaal enthousiast en wilde graag met hun stand vol werken op de foto. Ze hadden veel te vertellen over hun werk. Het was een bijzondere dag.’

We kijken uit naar de 3e editie!

Hierbij de foto’s die Marcel maakte:

  • KunstPost op 1e Haagse Hedendaagse kunstmarkt in Bezuidenhout 20-08-2016
Hubertine
Author: Hubertine