Archief

3e Kamermuziekfestival Haagse Hout 2018

Op 20,21 en 22 april a.s. organiseert het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, samen met KunstPost en het Diamanttheater voor de 3e keer het Kamermuziekfestival Haagse Hout.

Op verschillende locaties in stadsdeel Haagse Hout spelen studenten van het Koninklijk Conservatorium concerten van ca. 20 minuten. Er is een keur aan kamermuziek in heel verschillende stijlen te beluisteren. Op zaterdag zijn van 14:30 – 16:00 uur verschillende KunstPost ateliers aan het Tarwekamp in het souterrain, Maria Starke-Milkó, en op de 1e etage geopend.

Op zaterdag zijn er ook in de Yogastudio van Yoga Running op LOOkatie 364 twee concerten waarbij je heerlijk relaxt op een yogamatje naar het concert kan luisteren.

Op zaterdag is zowel Reza Shalileh live aan het werk tijdens de concerten in de TheaterWinkel als ook Anneloes Groot. Anneloes is aan het werk in de Studio’s van het KonCon aan het Tarwekamp 3.

Op zondag is Daniëlle Davidson, in de Schönbergzaal aan het werk. Dit is heel bijzonder zeker in combinatie met de muziek. Dit is niet direct wat je verwacht bij Kamermuziek. Een bijzondere combinatie van een xylofoon met een trompet, 2 xylofoons samen en meer onverwachte combinaties. Hier een korte film van Daniëlle Davidson van deze laatste zondag vorige keer. Hier wil je bij geweest zijn… zo mooi.

Hierbij een foto impressie van deze 3 dagen vol muziek. Op vrijdag is de aftrap (met de officiële opening in de TheaterWinkel), op zaterdag zijn 3 KunstPost kunstenaars live aan het werk tijdens de concerten. Afgelopen jaar herkenden de musici hun muziek terug in het werk dat onze kunstenaars gemaakt hadden tijdens het horen van hun muziek. De combinatie van twee totaal verschillende disiplines die elkaar inspireren tot het maken van werk, is verrassend. De beelden versterkten de muziek. Na afloop zijn er dan ook meteen een paar werken verkocht omdat de sfeer van de dag er zo goed in weer gegeven was.

Het was een bijzonder maar vooral een geslaagde samenwerking tussen deze drie partners. Daarom doen we het dit jaar weer.

Deze foto’s zijn gemaakt door Marcel Bourret en Hubertine Langemeijer.

 

Posted in Archief | Tagged , , , , , , , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor 3e Kamermuziekfestival Haagse Hout 2018