Kunstenaars

Jacqueline Louz

Jacqueline Louz deed twintig jaar geleden mee aan een cursus met klei en sindsdien is zij niet meer te stoppen. Werken met klei vindt ze erg ontspannend. Ze kan ook genieten van wandelingen door het bos waar zij boomresten sprokkelt om er later in haar atelier mee aan de slag te gaan. Haar atelier staat vol met mooie kunstobjecten van klei, hout en steen.

Frank Durand

Frank Durand werkt met albast, marmer, hardsteen, serpentijn en speksteen. Hij maakt abstracte en semi abstracte beelden. Sinds 2008 is de Beeldhouwwerkplaats gevestigd in het park Oosterbeek. Het is een prachtige en inspirerende plek in het bos waar Durand naar hartenlust zijn cursisten begeleid in het maakproces en hen de techniek bijbrengt.

Thea Sabelis

Thea Sabelis heeft geen atelier, maar wel een heerlijk tuinhuisje waar ze naar hartenlust diverse soorten steen bewerkt. Ze is vooral bekend geworden door de gebeeldhouwde schoenen en haar beeld de Mantel. Thea Sabelis werkt taille direct, dat betekent direct in de steen houwen. Deze methode bevordert de spontaniteit en expressie, maar geeft een groter risico op onherstelbare fouten.

- Beeldend, Schilderkunst, Tekenen

Ka van Haasteren

Ka van Haasteren maakt figuratieve schilderijen, collages en krijttekeningen. Ze portretteert vaak individuen, variërend van bidsprinkhanen tot al dan niet heilige maagden. Bij nadere beschouwing bevat haar werk soms vervreemdende of mysterieuze elementen. Het helse bestaat naast het hemelse en het verhevene gaat de confrontatie aan met het kitscherige.

- Beeldend, Ruimtelijk, Tekenen

Peter Piket

Peter Piket begint met tekenen zonder zich ook maar iets voor te nemen, waardoor er geen aarzeling in de lijnen zit. Het gaat altijd ergens op lijken. Zijn houten objecten zijn vaak modellen van kunstwerken, die in het groot de openbare ruimte van Den Haag zouden opvrolijken. Daarnaast maakt Peter foto’s van kerkinterieurs en andere vaak humoristische zaken die hij in zijn omgeving tegen komt.

- Beeldend

Jacqueline Louz

Jacqueline Louz werkt met klei, hout en steen. Ze heeft een onophoudelijke drang om te experimenteren met nieuwe materialen en zich verder te ontwikkelen. Behalve gebruiksvoorwerpen van klei, zoals schalen en vazen, maakt zij ook portretten van imaginaire vrouwen. Met hun uitstraling laat ze niet alleen emoties zien, zoals blijheid, energie en weerbaarheid, maar ook sereniteit en sensualiteit.

- Beeldend, Schilderkunst, Textiel

Will Snijders – Twilt

In Atelier Willt werkt Will met diverse technieken en is steeds op zoek naar mooie combinaties. Zij schildert met gebruik van schorsen, textiel en acrylverf, zodat mooie structuren ontstaan. Voor haar werk is de natuur een geweldige inspiratiebron.

- Beeldend, Textiel

Nora van Klingeren

Ik zoek in mijn werk graag naar combinaties van materiaal en technieken. Zijde en vilt combineren en het zoeken naar tegenstellingen, zoals hardere dessins van de zeefdruk en de zachte stof. Ik pas bewerkte en onbewerkte wol toe. Onbewerkte wol, zoals van de Scottish Black Face of het Wenseleydale schaap. De bewerkte en reeds geverfde wol is meestal zachte Merino wol.

- Beeldend, Film, Glas, Ruimtelijk, Schilderkunst

Marjoline Delahaye

Revamped Stratocaster guitar

Marjoline heeft al haar talenten en vaardigheden gecombineerd en past deze toe op zeer speciale afwerkingen van electrische gitaren en basgitaren. Dus wil je een werkelijk uniek instrument? Voel je vrij om te bellen voor meer informatie: 06-28253115.