Kunstenaars

Margaret Sabee

Margaret Sabee noemt zichzelf textiel kunstenares en is daarnaast ook docente en adviseuse. Haar thema’s zijn hoofdzakelijk hoe wij –maatschappelijk- als mens met dieren en hun leefomstandigheden, maar ook hoe we met de natuur omgaan. Daarnaast zijn haar lijkwaden erg gewild. Waden bestaan uit meerdere lagen en de buitenste laag is vaak op de overledene afgestemd. Haar atelier is ook een leerbedrijf.

Nora van Klingeren

Nora van Klingeren vindt vilten een magisch proces. Ze maakt haar vilt zelf en verwerkt hierin stukken met door haarzelf met zeefdruk bedrukte zijde. Ze doet een deel van het proces met de hand en een deel met de viltmachine. Die kocht ze toen ze een aantal jaren geleden begon met het maken van lijkwaden (www.stof-tot-stof.nl). Ze werkt met bewerkte en onbewerkte wol.

- Tekenen, Textiel

Annelies Koeleman

Annelies Koeleman-Kunstpost

Annelies Koeleman (1962) werkt graag met textiel. Ze is altijd in de weer met lapjes of breiwol, tijdens het naailes geven of nieuwe kleren maken. Daarnaast schildert ze op zijde en experimenteert ze met plantaardige verfstoffen. Verder tekent ze ook graag. Ze is afgestudeerd aan de Kunstacademie Haarlem Leiden (2016) en MTS voor Mode en Kleding in Den Haag (1983).

- Beeldend, Schilderkunst, Textiel

Will Snijders – Twilt

In Atelier Willt werkt Will met diverse technieken en is steeds op zoek naar mooie combinaties. Zij schildert met gebruik van schorsen, textiel en acrylverf, zodat mooie structuren ontstaan. Voor haar werk is de natuur een geweldige inspiratiebron.

- Textiel

Marion de Wit

- Beeldend, Textiel

Nora van Klingeren

Ik zoek in mijn werk graag naar combinaties van materiaal en technieken. Zijde en vilt combineren en het zoeken naar tegenstellingen, zoals hardere dessins van de zeefdruk en de zachte stof. Ik pas bewerkte en onbewerkte wol toe. Onbewerkte wol, zoals van de Scottish Black Face of het Wenseleydale schaap. De bewerkte en reeds geverfde wol is meestal zachte Merino wol.