2e Kamermuziekfestival Haagse Hout


Van vrijdag 21 t/m zondag 23 april vindt de tweede editie van het Kamermuziekfestival in Haagse Hout plaats. Het festival is een initiatief van het Koninklijk Conservatorium (KC), het Diamanttheater en Stichting KunstPost. Doel is een breed publiek te interesseren voor klassieke muziek en een podium te bieden aan de nieuwe generatie jonge professionele musici van het Koninklijk Conservatorium. Alle concerten zijn gratis toegankelijk, m.u.v. het Radio West Concert.
In drie dagen tijd geven maar liefst 170 studenten van de opleiding klassieke muziek van het KC 50 korte concerten in kleine ensembles. Op verschillende locaties in het Haagse Hout spelen zij werken van bekende componisten als Beethoven, Debussy, Mendelssohn, Mozart en Shostakovitch. Maar zij spelen ook stukken van minder bekende componisten als Bartók en Jean Cras.
Het Kamermuziekfestival is bij uitstek geschikt om te genieten van klassieke muziek in een toegankelijke setting en kennis te maken met de nieuwste generatie professionele musici.

Voor de tweede editie van dit gratis toegankelijke Kamermuziekfestival slaan het Koninklijk Conservatorium, KunstPost en het DiamantTheater de handen ineen en verlengen een mooie samenwerking.

KunstPost sluit aan op zaterdag 22 april door op 3 plekken te exposeren en deze exposerende kunstenaars zijn hier ook live aan het werk. Wie en Waar?

In de Schönbergzaal, in het Koninklijk Conservatorium geeft kunstenaar Daniëlle Davidson een live performance. Daniëlle Davidson schildert live en reageert op de muziek die tijdens het Kamermuziekfestival Haagse Hout in de Arnold Schönbergzaal wordt gespeeld. Deze performance wordt geregistreerd op video en wordt tegelijkertijd geprojecteerd op een groot scherm. De projectie verandert continue van gedaante en lijkt zelfs mee te bewegen. Geluid, verf, stiften, potlood, kleuren en zelfs een plamuurmes maken dat er indringende, verrassende en ietwat bevreemdende muziekbeelden en beeldmuziek ontstaan.

De interactie van beeld en geluid en de directe reactie op de muziek maken dat je wordt meegetrokken en blijft kijken zoals je naar muziek blijft luisteren.

In het Onbevlekt Hart van Maria, de kerk in Haagse wijk Marlot, schildert en tekent Reza Shalileh live op de gespeelde muziek. De in Iran geboren Reza is een expert in het tekenen van portretten maar ook vele andere technieken beheerst deze meester…. Hij laat zich op het moment zelf door de muziek inspireren tot het maken van nieuwe werken.

In Studio Tarwekamp 3, achter het pand van KunstPost exposeert Anneloes Groot. Anneloes is expert in het werken met aquarel. Haar specialiteit is het om musici aan het werk te portretteren. Ook zij is aan het werk tijdens de concerten zodat je het werk onder haar handen kan zien ontstaan. Een heel boeiend proces om van heel dichtbij mee te maken.

De opening en de sluiting in het DiamantTheater zelf zijn ook bijzonder om mee te maken. je bent van harte welkom om hier bij te zijn. Meer info en het volledige programma, zie hier onder.

Programma per locatie: Bekijk het volledige programma.

 • Daniëlle Davidson
 • werk van Daniëlle Davidson
 • werk van Daniëlle Davidson
 • Daniëlle Davidson exposeerde 5 april 2017 in Gemeentemuseum Den Haag
 • werk van Daniëlle Davidson in Gemeentemuseum Den Haag
 • werk van Daniëlle Davidson in Gemeentemuseum Den Haag
 • werk van Daniëlle Davidson in Gemeentemuseum Den Haag
 • werk van Daniëlle Davidson in Gemeentemuseum Den Haag
 • zelf portret; Reza Shalileh
 • werk van Reza Shalileh
 • werk van Reza Shalileh
 • werk van Reza Shalileh
 • Anneloes Groot aan het werk in haar geliefde Scheveningen
 • werk van Anneloes Groot

 

Date/Time
Date(s) - 21/04/2017 - 23/04/2017
10:30 am - 6:15 pm

Location
KunstPost

Category(ies)