bas-bogers-straatfotografie-kunstpost (16)

Expo Bas Bogers in Medisch Centrum Loudon


bas-bogers-straatfotografie-kunstpost (10) bas-bogers-straatfotografie-kunstpost (14)

STRAATFOTOGRAAF/FOTOGRAAF

In 2005 is Bas Bogers straatbeelden gaan fotograferen om het tijdsbeeld vast te leggen. Nooit is hij bewust op zoek naar beelden of momenten, hij ziet ze of hij ziet ze niet. Het is dan ook niet verbazend dat hij zijn camera altijd bij zich heeft, waar hij ook naar toe gaat.

OVER BAS BOGERS

De fotografie van Bas Bogers laat zich het best omschrijven als een reis. Een geestelijke reis van associaties die binnen iedere foto kan worden afgelegd. Vanuit de immobiele maar vluchtige halte nemen alle beeldelementen ons mee; de teksten op de reclameposters, de gehoofddoekte dames, de stewardessen, de exotische types, en soms zelfs Oudhollandse bloemetjesjurken. Als geraffineerd lichtschilder componeert straatfotograaf Bas Bogers zijn zeer eigentijdse stadsbeelden door met behulp van spanning en humor uit deze elementen een nieuwe intimiteit te scheppen. Zijn vlijmscherpe oog fileert het alledaagse wachten op de tram en toont ons de sociale laag eronder. Zowel in kleur als in zwart-wit weet Bas Bogers de juiste balans tussen kijker en (het) bekekene te vinden.

Zijn stijl van fotograferen heeft op ’s werelds grootste fotowebsite Flickr al voor veel navolging gezorgd. Zo is daar de term Bogeriaans geboren om foto’s te omschrijven die naar de tramhalte-stijl van Bas verwijzen.

Bas Bogers is een immigrant uit Arnhem die als kind al zijn vakanties in zomers Den Haag doorbracht. Hij woont in Den Haag sinds 1981.

Deze expositie is tot eind 2016 te zien in Medisch Centrum Loudon.

Date/Time
Date(s) - 17/12/2015 - 23/12/2016
9:00 am - 5:00 pm

Location
Medisch Centrum Loudon

Category(ies)