Anneloes Groot: Boekweitkamp in het vroege voorjaar (2007) kunstpost

Anneloes Groot: ‘Mariahoeve in transitie’


Anneloes Groot: Boekweitkamp in het vroege voorjaar (2007) kunstpost
Anneloes Groot: Boekweitkamp in het vroege voorjaar (Aquarel, 2007). Deze huizen aan het Boekweitkamp waren in 1958 de eerste in de wijk Mariahoeve.

Tot 15 november 2018 exposeert Anneloes Groot haar werk in Galerie LOOkatie 364.

Anneloes is een bevlogen en betrokken kunstenaar. Zij woont sinds 1960 in de wijk Mariahoeve en volgt de ontwikkelingen in de wijk met grote belangstelling.

Speciaal voor 50 jaar Mariahoeve heeft Anneloes in 2007/2008 diverse schetsen gemaakt waarin deze wijk centraal staat. Daarnaast heeft zij samen met Marjet Herlé het boek ’50 jaar wonen in Mariahoeve’ uitgebracht.

De gemeentelijke plannen die in 2007 nog op tafel lagen en in het boek staan, stranden in 2008 vanwege de crisis; sloopplannen veranderde bijv. in renovatie.

In 2010 heeft Anneloes de eerste Haagse Milieumarkt georganiseerd in ons Winkelcentrum. Deze markt ging in op het verduurzamen van de wijk: zonnepanelen, energiebesparing e.d. maar ook openbaar groen en lokaal geteelde groenten. Op dit moment is zij één van de aanjagers vanuit de bewoners voor de energietransitie, de opgave waar we nu aan de vooravond van staan.

In het werk van Anneloes ligt haar focus voornamelijk niet op onze wijk maar juist op de geschiedenis van andere sferen, portretten van mensen, de stad in beweging, musici aan het werk en andere onderwerpen die haar boeien.

In deze expositie laat Anneloes zien hoe bijzonder onze wijk is. Onze wijk is opgebouwd vanuit het functionalisme. Het idee over licht, lucht en ruimte in een groene structuur.

In vergelijking tot oudere en jongere architectuur is de ruimtelijke waarde een onderdeel van het verschil. Dit verschil laat ze dan ook zien in een aantal schetsen van de stad.

Onze wijk is een wederopbouw wijk. Tijdens haar expositie periode organiseert zij wandelingen door de wijk, waarbij ze ingaat op de architectuur en het groen in de wijk. Tijdens de wandeling komen ook onderwerpen aanbod als ‘wat vinden we er samen van?’; ‘wat kunnen we er samen van maken?’; ‘hoe pakken we gezamenlijk de energietransitie op?’ Ook komen onderwerpen aanbod zoals ‘groen & water’ in de wijk.

De galerie is op zaterdag van 12:00 – 17:00 uur geopend en verder op verzoek. Anneloes is geregeld zelf in de galerie te vinden waarbij zij aan haar nieuwe projecten werkt zoals het benoemen van de waarden van onze wijk, de architectuur en natuurlijk het groen en het water in de wijk.

Vanuit de galerie start ze wandelingen door de wijk waarbij telkens een ander deel van de wijk centraal staat. Tijdens deze wandelingen laat ze zien wat Mariahoeve zo bijzonder maakt. Hierbij gaat ze in op de thema’s: Architectuur, (openbaar) groen en water. Daarnaast neemt ze u ook mee naar om buiten te tekenen en te schilderen. Maakt u liever foto’s of een film, is dat natuurlijk ook mogelijk. Alle resultaten voegt ze toe aan dit project.

Interesse en aanmelden? Neem contact op met Anneloes Groot: bel 06 2458 5837 of mail naar a.groot16@kpnplanet.nl

  • anneloes groot tarwekamp mariahoeve kunstpost
    Anneloes Groot: Uitzicht op Het Kleine Loo, Den Haag Mariahoeve
  • 2018 opening expo anneloes groot lookatie364 marcel bourret kunstpost (13)
  • Anneloes Groot: Boekweitkamp in het vroege voorjaar (2007) kunstpost
    Anneloes Groot: Boekweitkamp in het vroege voorjaar (2007)
  • anneloes groot isabellaland mariahoeve kunstpost anneloes groot
    Anneloes Groot: Isabellalnd Den Haag Mariahoeve

Date/Time
Date(s) - 20/08/2018 - 15/11/2018
12:00 am - 5:00 pm

Location
LOOkatie 364

Category(ies)