Expositie Meeting Point


Ik nodig u van harte uit voor de tentoonstelling ‘Meeting Point’ in Galerie Helder te Den Haag. De opening vindt plaats op zaterdag 22 november om 16:00u, in de galerie, Tasmanstraat 188.

Kevin Bauer

Galerie Helder | Tasmanstraat 188   2518 VT  Den Haag

070-3466309   |  06-48257111  |  info@galeriehelder.nl  |  www.galeriehelder.nl

 

Galerie Helder

 

 

 

 

Is het toeval of is het logica? Lijnen die in elkaar grijpen of zich juist van elkaar verwijderen. Vlakken die over elkaar heen gezet worden en samen een compositie vormen. Er zit een spanningsveld tussen deze twee- en driedimensionaliteit. Het gaat over ruimte en massa, waarbij de verdichting massief lijkt en de verbreding ruimer en lichter. De massa lijkt te zweven alsof de zwaartekracht gering is. Meeting Point is een metafoor van de aantrekkingskracht tussen lijnen, vlakken, ruimte en kleur. Zowel Rappard als Bauer als Markusse maken hun werk persoonlijk intiem en tegelijk universeel.

Fountainhead

 

Het zijn geen statische lijnen die Marissa Rappard tekent. Ze ontmoeten elkaar of raken elkaar bijna. Dwars over elkaar heen deinen ze samen als golfjes in de zee. Haar tekeningen bieden een overweldigend lijnenspel. Het lijkt alsof alle lijnen onderweg zijn. Ze gaan ergens naar toe of komen net ergens vandaan. Het regent lijnen!

Je kunt er lang naar kijken. Dan zie je een spel van verdichtende lijnen die hier en daar ook weer uiteengaan, waardoor er licht en ruimte ontstaat in subtiele nuances. Je ruikt haast de inkt die Rappard op het papier kraste; een wereld van inkt. Met dit medium is Rappard verteller van een verre wereld waar de fantasie vrij spel heeft.

Vision or Division

 

Zijn gevoeligheid om met materialen om te gaan levert Kevin Bauer een zekere eigen beeldtaal op. Frisse composities van materialen en kleuren in onverwachte contrasten getuigen van het grote plezier van deze beeldhouwer. Hij toont een spel van ruimtelijkheid, begrenzing, lijnen en monumentaliteit, maar zonder de spanning te verliezen. Het is alsof de zwaartekracht bij hem niet aan de orde is. Alles oogt licht en lijkt te zweven. De lijnen dansen en de kleuren spetteren. Zijn beelden zijn feestelijk en frivool. Bauer is een meester van de verlichte ernst.

Ruimtelijke Rust

De schilderijen van Harry Markusse stralen een ruimtelijke rust uit door hun weloverwogen compositie. Er schuilt een soort van gestolde beweging in de vlakken en lijnen die een verhouding aangaan en elkaars aanwezigheid versterken. Lijnen en vlakken met gedempte kleuren staan naast elkaar, zacht maar weloverwogen. Markusse gebruikt geen primaire kleuren maar alleen pasteltinten. Hij maakt spannende composities van ruimtelijke vlakken. De dunne lijnen hebben een scherpe rand en eindigen soms zonder houvast in een vlak. De dragers van zijn schilderijen zijn enerzijds het klassieke doek in rechthoekige verhoudingen of anderzijds een veelhoekig paneel, dat de compositie mede bepaalt. Ook met verf zet hij de schilderijen naar zijn hand; harde lakverf naast acrylverf resoneren in glanzende en matte tonen.

opening zaterdag 22 november 16.00 – 18.00 u

expositie 22 november t/m 21 december

 

Date/Time
Date(s) - 22/11/2014 - 21/12/2014
De hele dag

Location
Galerie Helder

Category(ies)