Glacialen en Stadialen


Deze festivalavond met performances waarin nieuwe kunstwerken ontstaan brengt een ode aan kunstenaarsinitiatief Quartair dat dit jaar 25 jaar bestaat. Voor deze avond zijn zowel tekenaars en schilders als musici uitgenodigd die ter plaatse improviseren en muziek en beeld nader tot elkaar brengen. Dit alles geheel in lijn met het spontane, improviserende karakter van Quartair zelf. De kunstenaars maken gebruik van zowel analoge, fysieke middelen als projecties en de bijbehorende geluidsimprovisaties lopen uiteen van cello tot elektronische muziek.

Geluid is vluchtig en in tijd moeilijk navolgbaar door een schilder of tekenaar; tekenen is statisch en meer permanent van aard . Het ritme van beiden samen kan schuren en wringen of verrassen. Interessant is waar het ontroert of verwondering oproept. Waar wordt men stil of actief als toeschouwer? En waar ontstaat bijzondere nieuwe muziek of een grensverleggende kunstvorm? Laten de klanken zich verbeelden of laten de beelden zich verklanken?

Op deze avond kunt u dit experiment met een gevarieerd gezelschap van kunstenaars, musici en geïnteresseerden ervaren in de imposante ruimte van Quartair die een eigen rol uitoefent op de uitkomsten van deze samenwerking. Als tentoonstelling is dit naderhand te bezichtigen.

Kunstenaars & musici: Daniëlle Davidson / Oorcontact met Ella Keijzer, Justin Bennett / BMB con., Floor van Keulen / Chieko Donker Duyvis, Jessy Rahman / Rob Bothof en Kassen Oud

Opening en performances: zaterdag 2 september 2017 om 18:00
Performances van 19:00 tot 22:00

Openingstijden: zondag 3, dinsdag 5 en woensdag 6 september van 13:00 – 17:00

Quartair Toussaintkade 55 2513 CL Den Haag

Date/Time
Date(s) - 02/09/2017
6:00 pm - 10:00 pm

Location
Quartair

Category(ies) No Categories