KunstPost-leden exposeren in Voorschoten


2016VoorschotensekunstkringVier leden van KunstPost uit Den Haag maken in juni hun opwachting bij de Voorschotense Kunstkring (VKK), waar zij exposeren in het Ambachts- en Baljuwhuis aan de Voorstraat 12-14. Het gaat om: Theo Damsteegt, Maria Starke Milkó, Ka van Haasteren en Jacqueline Louz. Zij zijn, net als de volgende kunstenaars die zullen exposeren, ook lid van kunstenaarscollectief Artery uit Den Haag: Ilhan Yildirim (schilder), Sandra Simonis (beeldhouwer), Flory Hofland (schilder)en Gerard Heijmen (glaskunstenaar). De expositie op de zolder boven Restaurant Floris V is open op zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur.

Graficus Theo Damsteegt maakt vooral linosnedes met een speciale techniek, waarbij het resultaat vooraf niet precies te voorspellen valt, maar vaak wel een diepte-effect oplevert bij bekijken van enige afstand.

Maria  Starke Milkó ‘tekent’ en ‘schildert’ met het licht via haar camera een steeds verrassend spel van lijnen, kleuren, lichtval en compositie. De scheidslijn tussen realiteit en droom is soms heel dun. U mag haar werk op uw eigen manier interpreteren, waarbij de boodschap wel de alom aanwezige schoonheid is.

Ka van Haasteren creëert archaïsche landschappen in een utopisch ogende wereld, waarin mens en dier bondgenoten zijn. Elementen uit verschillende eeuwen en culturen combineert zij tot een vervreemdend geheel. In haar werk is naast een vleugje humor ook vaak een duistere kant te ontdekken.

Jacqueline Louz tenslotte boetseert vooral met klei, maar ook andere materialen gebruiksvoorwerpen, abstract werk en mensfiguren. Vaak trotse, sterke vrouwen, die niet alleen emoties als blijheid, verdriet en vechtlust laten zien, maar ook vrouwelijkheid, sensualiteit en sereniteit.

 

Date/Time
Date(s) - 04/06/2016 - 26/06/2016
2:00 pm - 5:00 pm

Location
Ambachts- en Baljuwhuis

Category(ies)