Open monumentendag zaterdag 10 september


Echt iets bijzonders doen tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 10 september? Kom naar de museumboot Hendrina Johanna. De boot is geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Toegang via aanlegsteiger Bierkade 18B. De museumboot is helaas niet toegankelijk voor minder validen.

Drukwerk

Begin vorige eeuw maakte zeilschepen als de museumboot Hendrina Johanna nog deel uit van het gewone stadsbeeld. Stenen, hout, kolen werden per schip vervoerd over de vele grachten die Den Haag toen rijk was. Niet alle zeilende vrachtschepen waren geschikt om de Haagse grachten te bevaren. Want om de haakse bochten te kunnen nemen konden de schepen niet langer zijn dan 26 meter en niet breder dan 4,58 meter. Voldeden ze aan die eisen dan kregen ze het predicaat Hagenaar. Speciaal voor Open Monumentendag kunt u de Hagenaar op zaterdag gratis bezichtigen. 

In het ruim is de tentoonstelling: in het kielzog van Van Gogh. Deze is door de Vincent van Gogh Experience opgezet. Het is een kleine pop-up tentoonstelling Van Goghs Haagse werk dat met de directe omgeving van het vaarwater te maken heeft. De Vincent van Gogh Experience heeft zich tot doel gesteld om Vincent van Gogh op de kaart te zetten in Den Haag en omgeving en het Haagse werk aan de locaties te verbinden. Van Goghs kunstuitingen en brieven worden zo symbolisch teruggebracht naar de omgeving waarin zij zijn ontstaan. In dit geval gaat het om locaties die met de boot te bereiken zijn.

bierkade2015
Meer informatie www.museumbootdenhaag.nl
www.vincentvangoghexperience.com

Date/Time
Date(s) - 10/09/2016
10:00 am - 5:00 pm

Location
Aanlegsteiger Havenkantoor

Category(ies)