Opening De Oriënt 2.0 in Pulchri


 

Op 11 november 2017 is de opening van de expositie ‘De Oriënt 2.0’ in Pulchri Studio in Den Haag. Het werk van KunstPostenaar Reza Shalileh maakt ook deel uit van deze expositie. Joris Wijsmuller, wethouder van Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur zal ‘De Oriënt 2.0’ op 11 november om 17.30 uur openen.

Pulchri Studio opent in november de deuren voor twee tentoonstellingen over het Midden-Oosten: “Marius Bauer (1867 – 1932): Verslaafd aan het Oosten” en “ De Oriënt 2.0” . Deze exposities laten zien hoe globalisering en migratieprocessen in een eeuw onze kijk op het Midden-Oosten en Noord-Afrika hebben veranderd.

‘De Oriënt 2.0’ is een kunstproject, bestaande uit een expositie met een uitgebreid randprogramma, waarin hedendaagse kunstenaars hun visie tonen op het huidige Midden-Oosten en Noord-Afrika. Hoezeer het onderwerp ‘leeft’ onder de kunstenaars blijkt uit het grote aantal aanmeldingen (62) uit Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Opvallend zijn de verschillende standpunten en invalshoeken van de kunstenaars. Dat levert een grote diversiteit op aan kunstwerken. Gekozen is voor een opzet die de verbeelding laat prevaleren boven activistische stellingnames.

De bijeenkomst van geïnteresseerde kunstenaars, enkele maanden geleden, leidde tot uiteenlopende inzichten over de betekenis van de Oriënt en is een belangrijke bron voor de inrichting van de expositie. Bovendien werken de kunstenaars mee aan de randprogrammering, waardoor dankzij deze betrokkenheid een kunstproject is ontstaan dat uitnodigt voor debat.

Aanleiding voor het kunstproject “De Oriënt 2.0” is de expositie “Marius Bauer (1867- 1932) : Verslaafd aan het Oosten”, die vrijwel gelijktijdig bij Pulchri plaatsvindt. Deze Haagse schilder werd begin vorige eeuw bekend door zijn sprookjesachtige werk, waarin hij impressies van zijn reizen door het Midden-Oosten verwerkte.

Date/Time
Date(s) - 11/11/2017 - 13/12/2017
12:00 pm - 5:00 pm

Location
Pulchri Studio's

Category(ies)