Roza Bahrami; de dans en de muziek nr 4

Roza Bahrami schenkt 6 kunstwerken aan Woonzorgcentrum De Mantel


Op zaterdag 27 mei 2017 schenkt Roza Bahrami 6 van haar prijswinnende houtdrukken aan het Florence Woonzorgcentum De Mantel in Voorburg. Deze 6 werken horen in de collectie waarmee ze in oktober 2003 de eerste prijs van de Allianz Nederland Grafiekprijs heeft gewonnen.

Roza: ‘Deze werken liggen heel dicht aan mijn hart. Ze verbeelden De Dans en De Muziek. De kleuren en de beweging horen bij passie en emotie die dans en muziek bij mij oproepen. Wat ik zelf heel mooi vind is dat je de structuur van het hout terug ziet in mijn werk. Helaas kan ik dit soort werk niet meer maken. Houten platen bewerken zodat ik de mallen voor mijn werken kan maken, lukt niet meer.

Ik wil met deze gift de bewoners van De Mantel elke dag de kans geven om te genieten van kunst. Sinds oktober 2010 exposeert stichting KunstPost in dit huis. Vier keer per jaar wisselt hier de expositie. Nu hangt hier tot medio oktober 2017 de expositie ZomersGeel, KunstPost’s 23 expositie hier. Ik doe zeer geregeld mee met deze tentoonstellingen. Zo is bij mij het idee ontstaan om mijn werk te schenken. Ik schenk het werk en KunstPost heeft er bordje bij laten maken, zodat het er museaal uit komt te zien als de werken hangen. Ik hoop dat de mensen die hier wonen en werken als ze naar mijn werk kijken even een geluksmomentje ervaren, dat het fijne herinneringen terug brengt. ’

Jan van Grimbregen: ‘We werken sinds 2010 met KunstPost. Hun wisselende exposities zijn een goed gespreksonderwerp voor onze bewoners. Ze genieten ervan, hebben een gespreksonderwerp aan tafel en komen soms met hun begeleider de afdeling af om naar de werken te kijken. Ze komen vaak niet meer de deur uit om naar een museum te gaan om van kunst te kunnen genieten maar genieten heel erg van wat er bij ons in het huis te zien is. Zo zijn er binnen De Mantel wel ieder jaar ongeveer 160.000 bezoekers. Met de bouw van ons nieuwe Medisch Centrum hebben we er vooraf mee rekening gehouden dat ook hier kunst te exposeren moest zijn. Hierdoor hebben we de deuren bij elkaar gehouden zodat er meer aaneengesloten muren zijn zodat de werken beter uit komen. Ook hebben we de verlichting zo geregeld dat het geschikt is voor kunst. We zijn blij dat KunstPost al zo lang in ons huis wil exposeren.’

Op zaterdag 27 mei a.s. om 14:30 uur is de feestelijke overdracht van de werken. Roza Bahrami zal haar 6 werken aan Jan van Grimbergen, directeur van Woonzorgcentrum De Mantel, schenken. De heer Van Grimbergen heeft Roza toegezegd dat de werken op een zichtbare plek in het huis zullen worden opgehangen zodat de bewoners, bezoekers en medewerkers ervan kunnen genieten. Wilt u hierbij zijn? dat kan!

Het adres: Florence De Mantel, Klaverweide 54, 2272 BV te Voorburg.

 • Roza Bahrami; de dans en de muziek nr 4
  Roza Bahrami; de dans en de muziek
 • Roza Bahrami; de dans en de muziek nr 5
  Roza Bahrami; de dans en de muziek
 • Roza Bahrami; de dans en de muziek nr 3
  Roza Bahrami; de dans en de muziek
 • Roza Bahrami; de dans en de muziek nr 6
  Roza Bahrami; de dans en de muziek
 • Roza Bahrami; de dans en de muziek nr 1
  Roza Bahrami; de dans en de muziek
 • Roza Bahrami; de dans en de muziek nr 2
  Roza Bahrami; de dans en de muziek

Date/Time
Date(s) - 27/05/2017
2:00 pm - 4:00 pm

Location
Woonzorgcentrum de Mantel

Category(ies)