2015-02-17-open-atelierroute-hov-foto-hubertine-langemeijer-352015-02-17-open-atelierroute-hov-foto-hubertine-langemeijer-35

Open Atelierroute voor scholen

KunstPost Open Atelierroute voor scholen, atelier Ka van Haasteren (met workshop)

KunstPost biedt scholen de mogelijkheid om een kijkje in de keuken te nemen. Kom kijken in het atelier van een kunstenaar, kijk door zijn / haar ogen en vraag wat je wil weten om een beter beeld te krijgen. Hoe is het om kunstenaar te zijn? Wat doe je dan, wat maak je en waarom? Waardoor word je geïnspireerd en zou je dit ook blijven doen als je geen atelier hebt of hiervoor vervolgd zou worden?

Onze kunstenaar bieden graag een kijkje in hun keuken en vinden het leuk om kids te laten zien wat ze maken. We hebben heel uiteenlopende kunstenaars die ook zeer verschillende dingen maken. Die diversiteit maakt deze route bijzonder.

Als je wilt kan je ook een kleine workshop doen in de ateliers zodat je een gevoel krijgt hoe het is om zelf kunstenaar te zijn. Leer schilderen in de stijl van Hans Kramers met krachtige kleuren, collage maken in de stijl van Ka van Haasteren of wastekenen met Marja Demenint. Maar er is meer mogelijk. Omdat de ateliers niet heel groot zijn en vol staan met materialen kunnen we max. 6-10 kinderen per groepje aan. Voor workshops is dat 6 kinderen. Wij zorgen voor begeleiders die de groepen in het pand mee nemen en op de tijd letten en vanuit de school is er ook een begeleider (docent / ouder).

We hebben twee panden, Tarwekamp 3 en Van Heutszstraat 12. Hierin hebben heel verschillende kunstenaars hun eigen atelier. Al onze ateliers zijn gelegen op de 1e en 2e etage of in het souterrain van deze panden. De panden zijn niet rolstoel toegankelijk.

Voor kinderen uit het speciaal onderwijs kunnen we in overleg met de school een passend programma ontwikkelen. In overleg is er veel mogelijk.

Meer weten? Mail Jerney de Wilde (projectleider Educatie): jerney@kunstpost.nl

  • KunstPost Open Atelierroute voor scholen
Hubertine
Author: Hubertine