kunstpost bollenasiel Haagse Hout, foto Hubertine Langemeijer

Bollen fleuren Mariahoeve

bollenproject  (44) Hubertine Langemeijer is ook dit jaar weer de actie gestart om bloembollen in te zamelen die anders weggegooid worden. Zonde vindt ze omdat je er nog jaren plezier van kan hebben als je ze in de grond zet. Met toestemming van het stadsdeel kunnen de bollen de grond in.

De eerste 8 veilingdozen met bollen van dit jaar zijn gepland maar er kan nog veel meer bij. Op zaterdag 21 maart a.s. tijdens NL-Doet gaan we de bollen planten. Heb je zin en tijd om me hiermee te helpen? meld je aan via: NL DOET. Mocht dit vol zijn, meld je dan aan via hubertine@kunstpost.nl
Het programma op 21 maart ziet er als volgt uit:
10:00 – 10:30 uur   ontvangst met koffie / thee en koekjes
10:30 – 12:00 uur   bollen planten
12:00 – 13:00 uur   gezamenlijke lunch op kantoor KunstPost
13:00 – ??: ??  uur   voor hen die nog zin hebben: de laatste bollen nog even op maken…
Bloembinderij De Byzantijn, gevestigd aan het Aegonplein in Den Haag Mariahoeve, stelt sinds 2011 bloembollen voor dit project beschikbaar. In de loop der jaren zijn vele honderden bollen de grond in gegaan in Mariahoeve. De resultaten beginnen langzaam aan nu steeds meer zichtbaar te worden aan het Kornalijnhorst ter hoogte van de nummers 84-148 en rond het Tarwekamp 3 en in Wijkpark De Horst in Den Haag Mariahoeve.

Je bent van harte welkom om te komen. Neem je schepje mee en kom! Heb je een buur(t)vrouw, vriendin, zus, broer of….. die ook zin heeft om te komen, neem hem/haar gezellig mee. Heb je zelf bollen waarmee je de buurt wil opfleuren, ook die zijn van harte welkom. Als je zelf meer bollen inzamelt is dat ook goed. Hoe meer bollen hoe beter. En dan maar wachten tot volgend voorjaar.

NB LAAT AL HET GROEN ER AAN!!!. Het sterft vanzelf af. Het is beter voor de bloembol om dit proces zijn natuurlijke beloop te laten.
Wil je bollen brengen? dat kan. Het adres is:

Stg. KunstPost

t.a.v. Hubertine Langemeijer

Tarwekamp 3

2592 XG  DEN HAAG

Al vast heel hartelijk dank voor je bijdrage aan dit project om van Mariahoeve (en stadsdeel Haagse Hout) een fleurig en kleurig stadsdeel te maken.

Ken je mensen die me zouden willen helpen? maak ze dan attent op dit bericht en zend dit bericht dan aan hen door. We wachten nu op de eerste bus met toeristen om te komen kijken hoe mooi Mariahoeve is in het voorjaar!!!