anneloes groot bomen in mariahoeve haagse hout den haag kunstpost lookatie364

Bomenwandeling Mariahoeve

Mariahoeve is een parkwijk waarbij de bewoners trots zijn op het groen waarin ze leven. Bewoonster en kunstenares Anneloes Groot heeft de waarde van de bomen in de wijk vast gelegd in een serie tekeningen. Op de site dna-mariahoeve zijn zowel deze tekeningen als ook de kaarten waar de verschillende bomen in de wijk te vinden zijn, te bekijken. De tekeningen die ze voor dit project gemaakt heeft, zijn te zien in NS Station Den Haag Mariahoeve. In het voormalige kaartloket heeft Anneloes haar galerie / atelier. In dit loket laat ze zien wat Mariahoeve zo bijzonder maakt: groen, water, architectuur en duurzaamheid plus alles wat hier mee samenhangt.

Anneloes heeft de route: Waarde van de Wijk, deel 1 uitgezet die vanaf NS station Den Haag Mariahoeve te volgen is. Deze route gaat in op de waarden van deze naoorlogse Wederopbouw wijk en wat de verschillende woningbouwverenigingen gedaan om hebben om hun woningen te verduurzamen. Anneloes gaat er in deze route op in welke keuzes hierbij gemaakt zijn en wat dit voor gevolgen heeft, onder andere voor de uitstraling van het complex. Deze route legt de focus op het corporatiebezit in De Landen, het gebied dat omsloten wordt door: NS-Station Mariahoeve, de Noordelijke Randweg, Robertaland en Hofzichtlaan.

De route Waarde van de Wijk, Deel 2 gaat in op wat eigen woningbezitters gedaan hebben om hun woningen te verduurzamen. Dit is een bonte schare aan oplossingen en gemaakte keuzes. Deze tweede route loopt ook door De Landen met daarbij de focus op het gebied dat omsloten wordt door de wegen: Elviraland, Noordelijke Randweg, Bezuidenhoutseweg en Hofzichtlaan. Dit grenst aan het gebied waar route 1 loopt.

Meer weten? Neem contact op met Anneloes Groot: bel 06 – 2458 5837 of mail naar: a.groot16@kpnplanet.nlanneloes groot knotwilgen in mariahoeve haagse hout den haag kunstpost lookatie364

Marjoline
Author: Marjoline