hendrik-van-leeuwen hndrk cursus tekenen en schilderen

Teken- en Schilderlessen van Hendrik van Leeuwen

Het portret… vroeger en nu. Het blijft een van de grootste uitdagingen om een karakteristiek portret te maken. In de middeleeuwen maakte Rogier van der Weijden al bijna fotografische afbeeldingen in olieverf. Veel losser is de trant van schilderen bij Rembrandt, Titiaan en Velazquez, maar pas bij Kokoschka en Lucebert gaan de remmen echt los. Moderne schilders zoals Picasso grijpen vaak terug op klassieke voorbeelden. We gaan ze dit jaar naast elkaar bekijken: de oude en de nieuwe meesters. Hoe deden ze het toen en hoe doen ze het nu? Om te oefenen gebruiken we het werk van bekende fotografen, zoals David Bailey, Koos Breukel en Pieter Hugo…

Grote meesters wijzen ons de weg. We imiteren ze niet, maar leren er wel beter door kijken. Hun drang om de wereld telkens weer met de glans van verrassing uit te drukken heeft het repertoire aan teken en schildertechnieken enorm verrijkt. Mijn lesmethode laat u daar spelenderwijs mee kennismaken en stimuleert het eigen beeldend vermogen op een natuurlijke manier. In twintig jaar tijd heeft deze aanpak zijn waarde ruimschoots bewezen. Gezamenlijk museumbezoek en workshops op locatie komen ook aan bod.

De cursus is opgebouwd uit 4 blokken van 9 weken. Per blok bedraagt het cursusgeld 270 euro, inclusief alle basismateriaal. Wie zich inschrijft doet dat in principe voor een heel jaar. Nieuwe cursisten beginnen met vier proeflessen à 100 euro, een losse les kost 40 euro. Met ieders vakanties kan ik onmogelijk rekening houden, maar in overleg is inhalen altijd mogelijk.

Lestijden: maandagavond 20.00-22.30 uur en dinsdagmorgen 10.00-12.30 uur.

Aanmelden? bel: Hendrik van Leeuwen; telefoon 070 – 2200 148  of  06 – 2447 8223 of mail naar  hndrk.nl@gmail.com

Adres: Dibbetsstraat 117 te Den Haag 

OVERDAG VRIJ PARKEREN – gemakkelijk bereikbaar met Randstad-Rail 3; tram 17 ( halte Elandstraat) en tram 11 ( halte Weimarstraat)

 

KP Communicatie
Author: KP Communicatie