Glas

Irene van der Does de Bye

Glaskunstenaar Irene van der Does de Bye richt zich hoofdzakelijk op drie technieken: glasfusing, glas-in-lood en glas-in-koperfolie. Ze maakt voornamelijk schalen, panelen en glasobjecten voor binnen en buiten. Ze merkte op dat mensen het ook graag willen leren en begon met lesgeven in 2002 in haar eigen atelier aan huis. Bij gebrek aan glasopleidingen in Nederland richtte ze in 2011 Glasacademie Colorito op.

Verder lezen...

Haydi Cameron

Het is voor veelzijdig kunstenares Haydi Cameron heel belangrijk om in vrijheid te kunnen werken. Ze hoopt met haar kunst de wereld een beetje mooier te maken. Geen enkel materiaal is haar vreemd. Ze gebruikt zowel metaal, glas, maar ook hout, veren en andere bijzondere dingen uit de natuur. Haar objecten zijn origineel en vertellen een verhaal.

Verder lezen...

Lisa Di Campli

In 2004 ben ik mijn glasatelier gestart uit passie voor glas en alles wat je ermee kan maken. De wereld van onbegrensde mogelijkheden die glas biedt blijft me dagelijks fascineren. Mijn liefde en passie voor dit materiaal verwerk ik in mijn werk. Ik werk in opdracht, doe restauraties, maar maak ook vrijwerk.

Verder lezen...