Kunstenaar in de klas is mooi succes

KunstPost is één van de aanbieders van ‘Kunstenaar in de klas’. Dit project wordt georganiseerd door Cultuurschakel. Basisscholen kunnen zich zowel bij Cultuurschakel als bij KunstPost aanmelden en subsidie hiervoor aanvragen. De klassen krijgen een bijzondere les waarbij een kijkje in de keuken van de kunstenaar wordt gegeven. Dat levert een breed scala aan kennisoverdracht en inspiratie op want iedere kunstenaar geeft weer een andere invalshoek. De lessen worden op alle niveau’s van de basisschool gegeven van kleuterklas tot groep acht. Op dit moment hebben twee KunstPost kunstenaars dit project gedraaid en dat smaakt nu al naar meer.

Wille Vaskimo is met kleutergroepen gaan schilderen in het thema ‘herfst’ en Harma de Pont heeft gekleid waarbij ze de fantasie van de kinderen prikkelde door het voorlezen van een verhaal waarna ze aan de slag zijn gegaan .

Wil jij kunstenaar in de klas zijn? meld je aan bij Hubertine Langemeijer, directeur van KunstPost,. Wat ga je doen? Het hangt een beetje van de school af. De ene school wil alleen een gastles, de andere vindt het ook prima als je na een korte introductie waarin je kort aangeeft wie je bent en wat je maakt, de kinderen meeneemt in jouw wereld. Ze gaan dan aan het werk zoals jij dat meestal doet. De eigen klassendocent blijft in de klas en er is mogelijk een klasse-assistent aanwezig. Er staat een vergoeding tegenover. Heb je interesse? Meld je aan bij 06-44.75.88.97 of mail naar hubertine@kunstpost.nl

KP Communicatie
Author: KP Communicatie