Kunstenaars

Marjoline Delahaye

Stratocaster Gitaar gepimpt

Deze Stratocaster was muisgrijs….

Marjoline is opgegroeid in Australië. Ze heeft veel gereisd. Ooit had ze de keuze tussen de kunstacademie en de universiteit. Haar ouders drongen erop aan dat ze “verstandig” was, dus helaas, de kunstacademie werd het niet. Maar haar bloed kruipt waar het niet gaan kan en heeft zij zich toch op de grafische kunsten geworpen. Enige tijd lag de focus op film en schilderkunst, glas in lood, mozaïeken en lampen maken. Tegenwoordig legt zij zich toe op bijzondere afwerkingen van electrische gitaren.

Schilderwerk

Haar films en DVD’s maakt ze vooral om anderen een plezier te doen, met name muzikanten die wat promotie kunnen gebruiken. Het glas-in-lood, mozaïek en lampenwerk dient meer praktische doelen. Haar schilderijen boren diepere lagen aan. Elk schilderij heeft een titel die richting geeft aan de interpretatie van het schilderij. Meer ook niet. Met opzet wordt geen verdere toelichting op de schilderijen gegeven. De emoties erachter zijn zo rauw en elementair, dat ze van ons allen zijn. Wel liggen er telkens weer hele andere persoonlijke verhalen aan te grondslag hoe de emoties zijn ontstaan. Ze zijn om te beleven, niet om te beschrijven.

Resignation

Resignation

Oncoming Train

Ultimate Theft

Film

Lampen

Een uitstapje naar de toegepaste kunst vind je ook in haar kleurrijke lampen, die vrolijk of stemmig zijn, al naargelang de wens.

Posted in Kunstenaars | Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , | Reacties uitgeschakeld voor Marjoline Delahaye
Adres

Hendrik Ravesteijnplein 86, 2282GX RIJSWIJK

Info

marjoline.com

Workshops

Geen Workshops

Cursussen

Geen Cursussen