Annelies Koeleman-Kunstpost

Annelies Koeleman

Ik ben geboren in Hoogvliet (1962) maar getogen in Den Haag, waar ik nog steeds woon.

In 1983 afgestudeerd aan de MTS voor Mode en Kleding in Den Haag. Daarna heb ik diverse cursussen gedaan bij het Koorenhuis en de Vrije Academie te Den Haag zoals modeltekenen, zeefdrukken en beeldhouwen.

Mijn werk valt lastig samen te vatten. Al kun je wel stellen dat textiel als een rode draad door mijn leven loopt. In het dagelijks leven ben ik altijd in de weer met lapjes of breiwol, tijdens het naailes geven of nieuwe kleren maken. Daarnaast schilder ik op zijde om daar o.a. bijzondere sjaals van te maken en experimenteer ik met plantaardige verfstoffen.

Voor de kunst houd ik mij momenteel vooral bezig met tekenen. Ik werk graag groot, gebruik o.a. inkt, aquarelverf, potlood, houtskool en pastelkrijt. Daarbij gebruik ik soms verschillende (transparante) lagen papier over elkaar. Mijn laatste serie tekeningen gaat over opgroeien, over mijzelf in mijn omgeving met daarbij het plezier en de angsten. Je zou het dus een zelfportret kunnen noemen, al houd ik het wat abstract en mag ik graag een symbolisch vogeltje toevoegen.

Ik ben afgestudeerd aan de Kunstacademie Haarlem Leiden (KHL). De diploma uitreiking is op woensdag 1 juni om 17:00 uur, Kleine Houtweg 47, Haarlem. Voor meer info www.academie.nu  of  annelieskoelman.nl