Ingrid van der Voort – Scheerman

Mijn passie is klei! Is creativiteit!

Ik vind het heerlijk om met klei te werken door het dynamische proces, dat het vervaardigen van keramiek is. Het proces van aarde naar gebakken klei, en van mineralen naar glazuurlagen is en blijft voor mij telkens weer boeiend, in al zijn facetten als ambacht of als kunstvorm!

Ik maak graag keramiek “om te delen”. De dingen die ik maak mogen luchtig zijn, humor hebben, iets speels; in de vorm van een leuk cadeautje of hebbeding! Voor de zomaar!

Het mogen ook bijzondere dingen zijn, mooie dingen; een verzamelding.

Maar ik laat ook graag een andere kant zien. Keramiek met inhoud, objecten die iets kunnen betekenen in verlies -en rouwverwerking. Een herinnering bewaard, een herinnering verwerkt. Her -en erkenning. Een troost of koesterding. Ik werk graag met en voor mantelzorgers.

Het werk dat ik maak is puur, persoonlijk, eerlijk en met aandacht. Vol liefde, vanuit het ambacht gecreëerd.

Geïnspireerd op de natuur, uit de schoonheid van eenvoud en contrasten, maar ook uit teksten, spreekwoorden, gedachtes of een herinnering, iets vanuit mijzelf.

Een mooie spreuk waarmee ik mijn (keramische) werk benader is: “Doe (vele) kleine dingen met veel liefde….!” Het aantal doet er voor mij niet echt toe; hoe ik het maak, daar gaat het bij mij meer om..

Momenteel werk ik als medewerker in de thuiszorg, start ik in september 2013 een (post)HBO opleiding in Verlies -en rouwbegeleiding en ontdek ik mijn eigen weg als zelfstandig Keramist. Ik maak voornamelijk vrij werk, maar sta open voor kleinschalige opdrachten (zonder tijdsdruk).

Mijn passie is ontstaan door het kopen van een keramische theepot van Sarah Michael op de Keramiekmarkt in Gouda, is gegroeid tijdens de lessen van Toos Schellart-Drost en Pauline Hoeboer. In 2011 ben ik afgestudeerd aan de Ambachtelijke opleiding voor Keramische technieken (als allround Keramist) in Gouda. De lessen van o.a. Mieke de Groot, Lucky Lambo, Thomas Jan König, Mathieu van der Giessen hebben mij tijdens én na mijn opleiding verder geïnspireerd om de weg van Keramist/Kunstenaar/Creatief ondernemer in te gaan.

Sinds oktober 2011 ben ik aangesloten bij Stichting “KunstPost Mariahoeve” in Den Haag.

Mijn werk, mijn d.Ing(en) verkoop ik graag op een leuke, bijzondere, speciale plek! Denk aan een unieke (online) winkel(tje)s, restaurants, galeries, een open dag, of een bepaalde gelegenheid om mijn werk te verkopen. Kleinschaligheid en persoonlijke aandacht is hierbij mijn uitgangspunt.

Wilt u meer weten ga naar  ingridvandervoort.wixsite.com

 • Ingrid van der Voort - Scheerman
 • Ingrid van der Voort - Scheerman
 • Ingrid van der Voort - Scheerman
 • Ingrid van der Voort - Scheerman
 • Ingrid van der Voort - Scheerman
 • Ingrid van der Voort - Scheerman
 • Ingrid van der Voort - Scheerman
 • Ingrid van der Voort - Scheerman
 • Ingrid van der Voort Scheerman, d.Ing, kunstpost lookatie364
  Ingrid van der Voort - Scheerman