lisa di campli

Lisa Di Campli

Ik heb ontzettend veel geluk gehad om te worden begeleid en onderwezen door meerdere zeer getalenteerde, creatieve en “kennis delende” kunstenaars. Ik heb diverse opleidingen gedaan gespecialiseerd in veel verschillende glaskunst technieken. Mijn groeiende passie voor deze kunstvorm monde uit in de opening van mijn eigen atelier/bedrijf in 2004.

Mijn specialiteiten zijn:
* Brandschilderen – met behulp van speciale verven beelden op glas creëren, die vervolgens worden gebrand in een oven, laagje voor laagje. Deze stukjes gebrandschilderd glas kunnen worden gebruikt in glas-in-lood technieken.
* Glas-in-lood – het ontwerp en de constructie van glas-in-lood panelen, hedendaagse of traditionele
* Fusing – samen smelten van compatible glas
* Slumpen – glas enigszins smelten zodat het de vorm van een mal krijgt
* Appliqué – lijmen van glas stukken
Deze technieken leveren op zichzelf een bijzonder resultaat op maar kunnen ook worden gecombineerd waardoor de vrijwel onbeperkte mogelijkheid van glaskunst zichtbaar wordt.

Ik ben altijd verbaasd en dankbaar voor bijna oneindige mogelijkheden van glas – het kan worden gevormd, geschilderd, versmolten, gelijmd … De kleuren in het glas reageren op licht en veranderen met de tijd van de dag. Met glaskunst dat is opgehangen voor een raam heb je de dubbel plezier van niet alleen het glas, maar ook de schaduwen.

Ik maak vrij werk maar werk ook in opdracht. Daarnaast maak ik relatiegeschenken en ook unieke openbare kunstinstallaties. Ik ontwerp voor mijn opdrachtgevers in nauw overleg met hen, rekening houdend met de locatie, de architectuur en de positie van waaruit het kunstwerk bekeken wordt maar vooral, de persoonlijke voorkeuren van de klant. Ik besteed veel tijd aan het maken van mijn ontwerpen, de eerste en belangrijkste stap in dit creatieve proces.

Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.
Voor meer informatie kunt u bellen. U bent van harte welkom in mijn glas-atelier!

Wilt u meer weten ga naar  dicampliglas.com