Kunstwedstrijd VERBINDEN van start

Dankzij een crowdfundingsactie op Voordekunst en dankzij een subsidie van Community tegen Eenzaamheid hebben we mogelijkheid gekregen om kunstenaars in deze coronatijd juist nu een steun in de rug te bieden door hun werk toch zichtbaar te maken. Daarnaast hebben we ook vanuit de Gemeente Den Haag, Gemeente Delft, Fonds1818 en Cultuurfonds Zoetermeer subsidies ontvangen om kunstenaars in deze vier steden een podium kunnen bieden en kunstliefhebbers op een coronaproof manier een cultureel uitje hebben. Al honderden mensen hebben Quarantainekunst bezocht, waarbij hun eigen wijk een galerie is en hun stad en regio een openluchtmuseum.

Wij willen kunst in deze 4 steden en in regio Haaglanden zichtbaar houden, tijdens de tweede golf en mogelijke derde golf in het vooruitzicht. Kunst verbindt en brengt mensen ook in deze tijd samen. Met Quarantainekunst maakt kunst zichtbaar op een laagdrempelige manier en met inachtneming van de coronamaatregelen.

Met de kunstwedstrijd ‘Verbinden’ willen we de kunstsector een hart onder de riem steken en kunstenaars een extra steun in de rug bieden. Daarnaast willen we de mensen die zich eenzaam voelen en zich geïsoleerd voelen van de buitenwereld, helpen door hen een coronaproef uitje te geven en zo het gemis van een cultureel uitje een beetje opvullen.

Alle kunstenaars in regio Haaglanden kunnen gratis meedoen met maximaal 3 kunstwerk in het thema ‘Verbinden‘. De bezoekers kunnen van kunst genieten en via het scannen van de QR-code stemmen op hun favoriete vijf kunstwerken in hun stad. Eveneens maken deze stemmende kunstliefhebbers kans op een waardebon waarmee ze hun favoriete kunstwerk  wellicht kunnen aankopen.

De 5 beste werken worden geëxposeerd in een toon aangevende plek in hun gemeente. Van de 20 werken die de publieksjury heeft gekozen, 5 per stad, kiest een kundige vakjury het beste werk uit. Dit werk ontvangt de vakjuryprijs van € 500 voor het ‘Beste Kunstwerk uit regio Haaglanden 2021’.

Eveneens hebben we een kinderprijs in het leven geroepen voor jongeren tussen de 9-18 jaar om ook op deze manier hun reactie op deze tijd te laten zien aan een geïnteresseerd publiek. Ook voor hen is het een moeilijke tijd, een periode waarin veel jongeren kampen met depressies, eenzaamheid en gemis naar hun normale leven. Deze gevoelens kunnen ze verwerken en uiten in hun werk en delen met het publiek.

De vakjury is een onafhankelijke jury en bestaat uit gerenommeerde mensen uit de regionale kunstwereld. Hou de site van Quarantainekunst in de gaten. Hierop maken we deze mensen bekend. De eerste is: Peter George d’Angelino Tap, couturier.

Daarnaast verbinden we ons project aan de horeca en andere ondernemers in de binnenstad, eveneens een sector die zwaar getroffen wordt door corona. Door kunst achter de ramen van horeca en andere getroffen ondernemingen te plaatsen.

de planning is als volgt:

indienen van de werken        tot 1 maart 2021

opening project                       op 6 maart om 14:00 uur in Den Haag, Delft, Zoetermeer en Westland

sluiting stemming                 op zondag 28 maart om 19:00 uur

expositie beste werken        van di 30 maart t/m zondag 4 april

bekendmaking winnaars    zaterdag 3 april om 14:00 uur

 

 

Hubertine
Author: Hubertine