hans spinnler 'Combattants Romantique 9' 80 x 100 acryl op doek

meer over Hans Spinnler

hans spinnler kustpost mariahoeveOp de academie had ik een lerares die zei: “..Kunst is leven, leven is kunst.”

“..Wat moet ik daar nou mee?” dacht ik. Ik was bezig kunstenaar te worden en mij hoefde je niks te vertellen. Zo voelde ik me ook toen ik met goed gevolg eind­examen deed. Maar het leven heeft veel gezichten. Het neemt je bij de arm en mee op avontuur en net zo makkelijk in een houdgreep waar je maar uit moet zien te komen. Het leven zit vol examens.

Ik denk vaak aan hoe ’t begon. Aan mijn vader wanneer hij mij dingen voortekende. Cowboys, paarden, bomen en nog meer. “..Mijn vader kan hartstikke goed tekenen”, schepte ik dan op tegen mijn vriendjes, “..dat ga ik later ook kunnen.” Of ik het nu kan en ook daadwerkelijk een kunstenaar ben weet ik niet. Wel heb ik plezier in wat ik doe en dat is geloof ik al een hele kunst. Want kunst is leven, leven is kunst. Toch?

 

 

KP Communicatie
Author: KP Communicatie