Minibieb Fonds 1818

Boeken

Minibieb

Verrijk de buurt met een minibieb

Vraag vanaf 8 mei je eigen minibieb aan

Den Haag 24 mei – Overal in Nederland verschijnen kleurrijke kastjes met daarin boeken om mee te nemen. Op onverwachte plekken plaatsen mensen zelf een eigen minibieb. Zo zijn jouw oude boeken voor een buur een nieuw leesavontuur. Niet iedereen kan of wil zelf een minibieb-kast maken, daarom biedt Fonds1818 met het programma Minibieb1818 de mogelijkheid om kasten met korting aan te vragen.

Boeken ruilen met de buurt

Welk boek heb jij al een tijd niet gelezen? En wat doe jij met je oude boeken? Je kan oude boeken uitlenen of verkopen, maar je kan ze ook ruilen met vrienden en buren door een minibieb te plaatsen. Pak je een boek mee, dan zet je een eigen boek in de plaats, voor iemand anders om van te genieten. Op www.minibieb.nl staat al een verzameling van particuliere boekenkastjes. En met Minibieb1818 komen in de regio van Fonds1818 200 minibiebs erbij.

Je eigen Minibieb1818

Toegang tot literatuur en goede relaties tussen buurtbewoners zijn belangrijk voor de leefbaarheid van buurten en de geletterdheid en ontwikkeling van bewoners. Daarnaast is het zonde om oude boeken weg te gooien of te laten verstoffen op zolder. Minibieb1818 biedt dit voorjaar 150 kleine bibliotheken in de regio aan. De sociale werkplaats VisieR maakt in opdracht van Fonds1818 speciale handgemaakte kasten. Vanaf 8 mei zijn deze minibiebs voor particulieren beschikbaar via de site. Deze minibiebs kosten slechts €40,- in plaats van €120,- en kan je zelf nog naar je eigen smaak versieren. Of je kan het door een kunstenaar laten decoreren. Barbara Gelcich heeft de eerste MiniBieb gedecoreerd. Zij wil graag ook uw MiniBieb onderhanden te nemen. Hieronder geeft zij aan, onder welke voorwaarden zij het doet.

MiniBieb
De MiniBieb wordt na aflevering in grondverf binnen tien dagen gedecoreerd. De decoratie is in overleg met de eigenaar van de kast, en verwijst naar de functie en/of locatie van de kast. Elke decoratie is daardoor uniek. Speciale laklagen bieden bescherming tegen weersinvloeden. De prijs voor het decoreren is € 250 voor elk van de drie typen kasten.

Voor contact: barbara.gelcich@ziggo.nl of 06-22974358.

Cadeaus en contacten

‘Boeken delen is niet alleen een goed idee voor de buurt, het is vooral leuk,’ zegt Jacqueline uit Scheveningen. ‘Wekelijks plaatst iemand als dank een fles sap in mijn minibieb, ik heb geen idee van wie.’ Ook minibieb eigenaar Dick uit Delft is enthousiast: ‘Vanuit mijn keukenraam zie ik wel eens buren in mijn minibieb kijken. Aan de positieve reacties merk ik dat zij mijn boekenkast erg waarderen, en ik vind het zelf ook heel leuk om op deze manier nieuwe boeken te ontdekken.’ De eigenaren van Minibieb1818-kastjes delen hun verhalen via www.minibieb.nl/minibieb1818 en @minibieb.

 Voor speeltuinen en kinderboerderijen

Speeltuinen en kinderboerderijen zijn drukbezochte locaties. Veel verschillende mensen komen hier en brengen veel tijd door. En dan is een leuk boek niet verkeerd. Voor speeltuinverenigingen en kinderboerderijen uit de regio stelt Fonds1818 50 minibiebs gratis beschikbaar. Zo krijgen nog meer mensen toegang tot mooie boeken.

 Minibieb1818

Minibieb1818 is vanaf 8 mei beschikbaar voor inwoners, speeltuinverenigingen en kinderboerderijen in Delft, Den Haag, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Leidschendam-Voorburg, Lisse, Midden-Delfland, Noordwijk, Noordwijkerhout, Oegstgeest, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Teylingen, Voorschoten, Wassenaar, Zoetermeer en Zoeterwoude.

NB: vind je dit een leuk bericht maar kan je het niet plaatsen? Misschien kan je jouw volgers op de hoogte brengen via Twitter of Facebook:

Tweettip: Gek op boeken? Start je eigen @minibieb! @Fonds1818 biedt vanaf 8 mei #Minibieb1818 aan www.minibieb.nl/minibieb1818

Facebook: Hou jij van lezen maar weet je niet wat je met je oude boeken moet doen? Laat ze niet verstoffen op zolder, maar ruil je boeken met je buurt. Vanaf 8 mei kan je in de regio een eigen minibieb starten dankzij #Minibieb1818 van @Fonds1818 en @minibieb. Kijk voor meer informatie op www.minibieb.nl/minibieb1818

Minibieb1818 is een project van Fonds1818 en wordt uitgevoerd door GreenWish in samenwerking met www.minibieb.nl en Stichting Ondernemende Kinderboerderijen. Voor vragen over dit persbericht en het programma, neem contact op met GreenWish:

Kike Olsder (projectleider) en Iris-Carolina de Gruijter (communicatieadviseur).

Email: 1818@minibieb.nl of degruijter@greenwish.nl

Telefoon: 030 820 11 50

                       

 

KP Communicatie
Author: KP Communicatie