open atelierroute haagse hout, foto hubertine langemeijer

Open Atelierroute Haagse Hout 2016


Lokaties Open Atelier Route 25-9-2016 weergeven op een grotere kaart

1e LUSTRUM VOOR OPEN ATELIERROUTE HAAGSE HOUT

Poster_OARHH_2016_500px

Op zondag 25 september van 12-17 uur organiseert KunstPost voor de 5e keer de Open Atelierroute Haagse Hout. Dit eerste lustrum wordt groots gevierd! Bezoekers kunnen genieten van heel uiteenlopende kunstvormen. In de ateliers in de twee KunstPost panden aan het Tarwekamp 3 en aan de Van Heutszstraat 12 als ook in het Diamant Theater aan de Diamanthorst 183 tonen KunstPostkunstenaars hun nieuwste werk.

Op Tarwekamp 3 wordt u ontvangen door BikBike; zij maken de bijzondere hapjes vanuit een  bakfiets. Ook geven studenten van het Koninklijk Conservatorium een viertal concerten in de Steinway Studio. Atelierhouders openen hun deuren: zo is hier voor het eerst de complete collectie te zien van de expositie ‘Chansons Grises – Poem Pourpres’ van Peter George d’ Angelino Tap op één locatie. Eerder was deze expositie te zien in Museum Mesdag, Panorama Mesdag en het Louis Couperus Museum. Deze collectie bestaat uit 21 museale ‘Kleermakers sculpturen’, 14 stoelen, 7 wandkleden en 2 serviezen!

Op Van Heutszstraat 12 wordt u verwelkomd door Cookswell met twee Jikos; energiezuinige houtovens voor heerlijke hapjes. U bezoekt ateliers van oude en nieuwe kunstenaars en u maakt kennis met Vrolijk Werk, een kleinschalig project voor vrouwen die via vilten weer terug in het arbeidsproces komen.

In het Diamant Theater hebben KunstPostkunstenaars en bevriende kunstenaars een presentatie van hun werk ingericht en verzorgen studenten van het Koninklijk Conservatorium een viertal kamermuziekconcerten. Deze concerten zijn een voorproefje voor het Kamermuziek Festival Haagse Hout dat in het voorjaar van 2017 voor de 2e keer wordt gehouden.

Verder: In Benoordenhout opent Atelier 228 aan de Weisenbruchstraat 228 haar deuren. Hier is onder andere het atelier van Wieteke van Dort geopend en is ook werk te zien van Klaus Hofmann. En ook is De Beeldhouwwerkplaats in Park Oosterbeek op nummer 3 geopend.

NIEUWS NIEUWS NIEUWS

  • in Van Heutszstraat 12 draait DJ Phill Tovver op de 2e etage
  • boek nu een bijzondere wandeling bij Natuurlijk Nicole.Nicole Mekel ontvangt je om 14:00 uur in de vergaderkamer Van Heutszstraat 12, na een korte rondleiding neemt ze je mee voor een bezoek aan ‘Plan Molensloot’  van architect Van Eesteren, via de Veenmolen en het opbaar groen naar het Tarwekamp 3 (korte rondleinding) en door via wijkpark De Horst naar het Diamant Theater. Je komt hier aan ca. 16:30 uur, optijd voor het laatste klassieke concert. Kosten € 7,50 pp. Aan melden bij Nicole. De route is perfect geschikt om met Openbaar Vervoer te reizen. Van Heutsz 12 ligt vlak bij Tramlijn 6 (halte Carel Reinierszkade) en het Diamant Theater heeft buslijn 24 voor de deur (halte Saffierhorst).
  • Corrie van der Meer – Giltay exposeert haar glaskunst in het Diamant Theater. Vraag ook naar haar cursussen en workshops.
  • Henriëtte Corpeleijn is boekbinder. Ze restaureert (oude) boeken en bindt nieuwe in. Haar vrije werk zien? kom naar het Diamant Theater.
  • onze gastvrouwen staan klaar met koffie / thee en een koekje

Het routeboekje 2016 kunt u hier downloaden en zelf printen.

  • Open Atelierroute Haagse Hout, atelier Ricardo Catalan
Hubertine
Author: Hubertine