Bas Vollebregt en Kerdy van Vuuren openen digitaal QuarantaineKunst in Delft

DELFT – Op donderdag 5 november 2020, opende de Delftse wethouder van Cultuur, Bas Vollebregt, en Delftse kunstenares Kerdy van Vuuren, live digitaal het regiobreed kunstproject QuarantaineKunst bij Stadskantoor van Gemeente Delft.

Opening QuarantaineKunst in Delft

Covid-19 heeft het leven in de Delftse binnenstad veranderd. Waar de stad bruiste van het leven en er altijd iets te doen was, is het nu leeg en verlaten.
Bij Stadskantoor Delft zijn drie unieke werken van Kerdy te zien waarbij ze haar blik op Delft in Corona-tijd met u deelt.
Als kunstenaar heeft Kerdy van Vuuren het gevoel dat ze juist nu ‘buiten’ naar binnen moet halen. Ze geeft een blik op haar toekomst en neemt u met haar werken mee naar een tijd van gemis, het verlangen naar samen zijn en haar symbolische betekenis achter covid-19. In tijden van Corona denken we aan het verleden en de toekomst. Een land van en voor jong en oud en van rijk en arm. “Ik mis “mijn Delft”, ik mis mijn wandelingen door de Delftse straten, ik mis stadsgenoten om me heen.”

Bedenker en fotograaf Daniella van Bergen is samen met Stichting KunstPost dit initiatief gestart om kunst, juist nu, zichtbaar te blijven maken. In deze aangescherpte gedeeltelijke lockdown waar musea dicht zijn, moeten we samen de handen in één slaan om kunst juist nu toch zichtbaar te houden.

We willen kunst in deze covid-19 tijd dichter bij de mensen brengen. Gewoon achter het raam, in de tuin of op het balkon.. we mensen laten ervaren dat kunst verbindt. QuarantaineKunst kan eenzaamheid doorbreken, doordat kwetsbaren achter het raam opeens mensen zien langs komen, waarbij het getoonde werk een onderwerp van gesprek kan zijn. Ben je kunstenaar en wil je mee doen? Meld je gratis HIER aan.