Sfeerimpressie Kerstmarkt Mariahoeve 2016

kerstmarktmh-2016-20

Op zaterdag 10 december is er van 11-17 uur een kerstmarkt in Winkelcentrum Mariahoeve geweest. Het was voor het eerst een samenwerking tussen de Winkeliersvereniging, VOOR Welzijn, Middin, Diamant Theater en KunstPost. Niet alleen in de winkelpromenade stonden er kramen maar voor het eerst ook op de eerste etage. Diverse deelnemers boden workshops aan en hadden speciaal voor deze kerstmarkt zelf kerstkaarten, kerstkaarsen, kerststukjes en -versieringen gemaakt. Daarnaast konden kinderen en volwassenen zelf ook aan de slag om iets voor de kerst te maken. Er was voor ieder wat wils.

Er was een breed aanbod aan activiteiten. Zo had de Winkeliersvereniging muzikanten gevraagd om door het winkelcentrum te lopen om kerstmuziek te spelen, en de Gebroeders DE GIER traden met drie verschillende voorstellingen op in de TheaterWinkel van het Diamant Theater, het voormalige Blokker filiaal. Drie KunstPost Kunstenaars had in de TheaterWinkel de kans om hun werk te laten zien en te verkopen. Middin had hier haar vaste collectie hand gemaakte spulletjes waaronder kleine gemozaïekte tafels. De KunstPost kunstenaars verkochten o.a. schilderijen, sieraden, zijden sjaals en vilten wandkleden. Je kon zowel kleinigheden als groter werk kopen van deze kunstenaars.

Eén van de bij KunstPost aangesloten kunstenaars, de in Italië geboren Barbara Gelcich, stond bij de tabakszaak met onder andere kerststallen gemaakt van beschilderde rivier keien en zwerfhout uit Italië. Verderop bij de nieuwe Blokker-winkel stond Stichting Vrolijk Werk. Zij gaven uitleg over het maken van vilt van hun eigen schapenwol. Op de stand ernaast verkochten twee dames alcoholvrije Mojito’s. De opbrengst van deze verkoop komt ten goede aan de actie van Serious Request van dit jaar.

Richting de supermarkt Hoogvliet stond KledingBank Den Haag. Zij hadden dit keer een mooie presentatie opgezet waarbij je duidelijk zag wat zij te bieden. Jeugdzorg Mariahoeve had zelf gemaakte kerstkaarten te koop. De Tuinen van Mariahoeve waren er, zij promoten het zelf compost maken voor in je tuin. Hoe dit werkt kon je hier goed zien.

Het winkelcentrum is voor de komende feestdagen gezellig aangekleed met kerst versiering in de overdekte winkelpromenade. De winkeliers zoals slagerij Dennis Kuijler hadden wat extra aandacht besteed aan deze dag. Al met al het was er reuze gezellig, zeker met al die lichtjes.

Fotograaf Marcel Bourret

KP Communicatie
Author: KP Communicatie