Sfeerimpressie kerstmarkt Stuyvesantplein 2016

Andree Ruting van VOOR Welzijn Haagse Hout organiseerde dit jaar voor de tweede keer een kerstmarkt op het Stuyvesantplein in Den Haag Bezuidenhout. Ze deed dit samen met mensen van SPAR Angela en met de Viskiosk Buutveld. Het was een event verdeeld over 2 dagen. KunstPost sloot alleen aan op woensdag 21 december 2016. Al was het deze dag best koud, toch was het jammer dat het niet had gesneeuwd om het kerstmarkt gevoel te versterken.

De markt was geopend van 13 tot 19 uur. Er waren diverse kraampjes met leuke cadeaus voor onder de kerstboom. Een deel zelf gemaakt, maar een ander deel ingekocht en verkocht voor het goede doel. Ondanks de kou waren er aardig wat mensen op de been. Zij kwamen nieuwsgierig rondneuzen.

Er was voor ieder wat wils. Deze markt was niet bijzonder groot maar had een goede sfeer. SPAR Angela stond klaar met oliebollen en heerlijke warme Glühwein. Er was een muziektent waar muziek werd gespeeld (ook live). Daarnaast waren er kramen waar bezoekers konden sjoelen, zelf een kerstkaart konden maken, met vilt konden werken of zelf een sieraad konden maken.

Natuurlijk waren er ook kunstige kerstkaarten te koop, gemaakt door Maria Starke-Milko. Maria had speciaal voor deze markt bureau kalenders laten maken van haar werken. Normaal zijn deze heel groot en prijzig en nu had je er 12 in handzaam formaat voor slechts € 17,50! Sean Lyn was aan het werk zodat je kon zien hoe hij zijn zilveren sieraden maakt. Je kon bij hem ook een gratis workshop doen om zelf een sieraad te maken voor de kerst.

KunstPost was aanwezig met de info-kraam. Dit keer voor het eerst bemand door onze eigen Marcel Bourret. (Hij heeft ook de foto’s gemaakt.) Hij was bereid om op zijn verjaardag hier te staan. Toen het donker begon te worden gingen er vele gekleurde lichtjes aan en werd het nóg gezelliger. Het was een goede eerste stap op weg naar een nieuwe traditie in Bezuidenhout.

KP Communicatie
Author: KP Communicatie