Nieuws/KunstPost

Tarwekamp 3 tijdelijk gesloten

De Open Atelierroute die KunstPost ieder jaar op de laatste zondag van september organiseert gaat deze keer niet door.

Op vrijdag 19 juli jl. is het pand aan het Tarwekamp 3 afgekeurd. De elektrische installatie in het pand bleek na onderzoek in bepaalde delen niet meer te voldoen. Het gebouw is per direct gesloten. Omdat door dit pand het grootste deel van de route loopt, is de Open Atelierroute om die reden uitgesteld. KunstPost, de atelierhouders, het DiamantTheater en ook het Conservatorium zijn zeer ernstig gedupeerd. Het gebouw is op dit moment (sept.2019) niet toegankelijk voor zijn gebruikers. De eigenaar van het gebouw, The British School in the Netherlands, is hard op zoek naar een oplossing om het pand weer veilig te maken zodat het weer open kan. Tot die tijd staat alles stil.

KunstPost en ook de andere gebruikers van het pand hebben grote maatschappelijke waarde voor het stadsdeel Haagse Hout, ieder op geheel eigen wijze maar ook in succesvolle gezamenlijkheid. Een vaste basis van waaruit ze kunnen (samen-)werken is daarbij essentieel. Wat Tarwekamp 3 zo uniek maakt is dat er drie professionele culturele partners onder één dak zitten waardoor de samenwerking een steeds betere vlucht neemt. Het Kamermuziekfestival Haagse Hout is hierbij de basis geweest om samen te gaan werken, elkaar te leren kennen en elkaar te versterken. We hebben alle drie onze specifieke kennis en vaardigheden. Door deze krachten te bundelen is er iets heel moois tot stand gekomen.

KunstPost, zeker vanuit Tarwekamp 3, voegt veel maatschappelijke waarde toe aan Mariahoeve en aan Stadsdeel Haagse Hout.

Door de komst van KunstPost wonen er nu meer kunstenaars in de wijk dan in 2007, zijn er veel meer culturele activiteiten in de wijk en is ook het DiamantTheater ontstaan. Verder is LOOkatie364 een initiatief van KunstPost. LOOkatie364 is zeer centraal gelegen in het hart van de wijk, het richt zich naar buiten om mensen met elkaar in contact te brengen maar ook om hen in hun eigen kracht te zetten op hun eigen tempo. Denk hierbij aan  organisaties zoals VDZ Taal en Vrolijk Werk die hier gehuisvest zijn.

KunstPost is daarnaast één van de grondleggers van Bruisend Hart van Mariahoeve. Een project waarbij verschillende wijkorganisaties samenwerken om elkaar te versterken. Alle activiteiten van KunstPost zijn erop gericht om kunst op een laagdrempelige manier zichtbaar te maken en een podium te bieden, mensen met elkaar te verbinden door elkaar in een ongedwongen sfeer te ontmoeten. Bekent maakt bemind. Daarnaast is het van essentieel belang dat de kunstenaars in de wijk Mariahoeve en in stadsdeel Haagse Hout in betaalbare ateliers, vlak bij huis, aan het werk kunnen. De huizen in Mariahoeve zijn over het algemeen te klein om hier en te wonen en te werken. Door het onderlinge contact komen nieuwe dingen tot stand die ook hun uitstraling hebben naar de wijk en het stadsdeel.

Posted in KunstPost, Nieuws | Tagged , , | Reacties uitgeschakeld voor Tarwekamp 3 tijdelijk gesloten