Tarwekamp 3 is gesloten: cultuur in Haagse Hout staat op straat

Op 19 juli is het gebouw aan de Tarwekamp 3 gesloten, op last van Brandweer en Politie. Op 4 december 2019 heeft de eigenaar besloten dat het pand niet heropend zal worden. Hierdoor staat de cultuur in Haagse Hout op straat. In Tarwekamp 3 waren naast 23 ateliers en het kantoor van KunstPost ook twee theaterzalen en het kantoor van DiamantTheater en drie oefenruimtes van het Koninklijk Conservatorium gevestigd.
Deze professionele broedplaats is door het toedoen van één gebruiker, die rechtstreeks onder de eigenaar viel, voortijdig gestript omdat hij o.a. koperen leidingen heeft verwijderd. Daarnaast heeft hij zelfstandig aanpassingen aan het pand gedaan zonder dat hij hiervoor gecertificeerd is. Door deze activiteiten is het pand afgekeurd. De opknapkosten om het pand te kunnen heropenen zijn te hoog voor de tijd die het pand nog restte.

De Haagse Stadspartij en GroenLinks hebben raadsvragen gesteld naar aanleiding van de definitieve sluiting van dit pand. Daarnaast heeft de Haagse Stadspartij een persbericht verzonden. Naar aanleiding hiervan heeft RTV Discus Hubertine Langemeijer uitgenodigd. Hieronder het interview dat Ka van Haasteren en Hubertine Langemeijer gegeven hebben over de sluiting van dit pand en wat dit betekend voor de wijk Mariahoeve en stadsdeel Haagse Hout.

 

 

Marjoline
Author: Marjoline