irene van der does de bye amber schaal met zilver atelier kunstpost

Vetro Colorito – atelier van Irene van der Does de Bye

Vetro Colorito, glasatelier van Irene van der Does de Bye, is in 2002 begonnen in het Statenkwartier in Den Haag. In februari 2014 is het atelier verhuisd naar een riante ruimte in de Van Heutszstraat. Het atelier richt zich hoofdzakelijk op drie technieken: glasfusing, glas-in-lood en glas-in-koperfolie, ook wel bekend als tiffany.

Eigen werk
In haar atelier vervaardigt Irene glasobjecten volgens de techniek van het fusen, het versmelten en vervormen van glas in de gesloten glasoven. Het werk wordt gekenmerkt door evenwicht en harmonie. Door het gebruik van heldere, transparante kleuren, veelal in combinatie met blank glas heeft het werk een opgewekt karakter. Ander werk heeft door de combinatie van rood, zwart en goud een rijke, warme uitstraling. Er zijn geen twee objecten hetzelfde. Het werk bestaat voornamelijk uit objecten voor binnen en buiten, schalen en sieraden. Het is te koop in diverse galeries en in het atelier. Objecten worden ook in opdracht gemaakt. Glasfusing is een techniek die zich bij uitstek leent voor bijzondere (relatie-) geschenken. In het atelier worden ook opdrachten voor nieuw glas-in-loodwerk uitgevoerd.

Cursussen
Het is mogelijk om cursus te volgen in de volgende technieken: glas-in-lood, glas-in-koperfolie en glasfusing. Er wordt les gegeven in kleine groepen van maximaal zes personen. Er is plaats voor zowel beginners als gevorderden. In de periode oktober-mei worden drie reeksen cursussen georganiseerd. De cursussen duren acht weken. Een les duurt twee uur. Een cursus kost € 245,-. Dit bedrag is exclusief het materiaalverbruik. De lessen worden bij voldoende belangstelling gegeven op maandag- en dinsdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur en op maandag- en dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. Het is in beperkte mate mogelijk om van deze lestijden af te wijken.

Glasacademie Colorito
Voor mensen die meer diepgang wensen biedt de glasacademie een driejarig programma. Het programma is ook bedoeld voor aankomend professionele glaskunstenaars. De belangrijkste pijlers zijn glas-in-lood en glasfusing. Daarnaast is er aandacht voor glasappliqué, brandschilderen en casting. Het is de combinatie van technieken die zoveel mogelijkheden biedt en die het werken met glas zo fascinerend maakt. Het programma van de Glasacademie geeft hen die dromen van een eigen glasatelier de mogelijkheid die dromen waar te maken. Er is aandacht voor techniek, creativiteit en ondernemersvaardigheden. Bovendien worden voor de cursisten van de glasacademie excursies en lezingen georganiseerd. De lessen, die elk 2,5 uur duren, worden gegeven op vrijdagochtend (glas-in-lood), vrijdagmiddag (glasfusing) en zaterdag (diverse technieken, voor gevorderden). De kosten zijn € 875,- per cursus. Dit bedrag is exclusief het materiaalverbruik en de kosten van excursies en inleidingen.

Workshops in de zomer
In de zomermaanden wordt een jaarlijks wisselend en gevarieerd programma van workshops aangeboden. Er zijn workshops voor alle niveaus. De groep bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 cursisten. Workshops duren 1 dag, tenzij anders vermeld. Wij werken van 9.30 uur tot 16.00 uur.Voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd. De prijs van een workshop is afhankelijk van de duur en de materiaalkosten, voor zover deze kosten inbegrepen zijn. Tijdens deze workshops kunnen gevorderde cursisten vrij werken. In het voorjaar wordt het nieuwe programma op beide websites geplaatst.

Meer informatie
Meer informatie vindt u op de websites www.vetrocolorito.com en www.glasacademie.nl. U kunt natuurlijk ook even bellen, 06 39 22 98 14, of mail naar irene@vetrocolorito.com
Buiten de lesuren bent u van harte welkom in het atelier.

 

Marjoline
Author: Marjoline