Wandel- en fietsroute Mariahoeve: De waarden van de Wijk (deel 1)

Meer info over deze route staat onder deze foto.

De Werkgroep Duurzaam Natuur & Architectuur (DNA) Mariahoeve heeft in samenwerking met kunstenares Anneloes Groot een eerste Waarde van de wijk duurzaamheidswandel- en fietsroute samengesteld voor een deelgebied van De Landen in Mariahoeve. Deze route is tot stand gekomen met steun van de Gemeente Den Haag, Hou van je Huis, vestiging Mariahoeve in LOOkatie364. In deze eerste route ligt de focus op het gebied omsloten door Station Mariahoeve, Noordelijke Randweg, Robertaland en Hofzichtlaan. Vooral de sociale woningbouw in dit stuk van de Haagse wederopbouwwijk komen aan bod.

De route zoemt in op wat er al gedaan is om de wooncomplexen op komende energietransitie voor te bereiden. Het laat ook zien dat gemaakte keuzes nu en in het verleden de uitstraling van een complex kunnen veranderen. Zo zijn bijvoorbeeld de van oorsprong witte metalen balkonhekken met ronde spijltjes vervangen voor rookglazen glasplaten. Dit geeft het complex een andere uitstraling. Ook is de kleurstelling in de loop der jaren steeds donkerder geworden. Van oorsprong witte of licht gekleurde vlakken zijn nu steeds vaker antraciet van kleur of zijn vervangen voor ander materialen.

Het gaat om de integrale gebiedsontwikkeling in verband met de energietransitie. Hierbij komen naast de architectuur ook de bomen, het groen en het water aan bod.

Interesse om deze route te gaan doen? Koop de route voor € 3,00 p. st. op LOOkatie364. De route bestaat uit 2 delen.

Daarnaast is het ook mogelijk om een begeleide wandeling te maken waarbij Anneloes Groot u meeneemt. Kom op de fiets of vraag om fietsen voor u te regelen. De begeleiding kost € 50,- voor max. 2 uur per keer en er kunnen max. 10 personen mee per wandeling (excl. huur van fietsen). In overleg is het mogelijk om met een grotere groep te komen, in dat geval wordt de groep gesplitst en wordt u door 2 begeleiders het gebied mee ingenomen. Meer weten? Stuur een mail naar a.groot16@kpnplanet.nl

 

beheerder H
Author: beheerder H